Linkovi

Hoće li kongresni izbori oblikovati i političku sudbinu predsjednika Busha? (2/11/02) - 2002-11-02


“Na kongresnim izborima u utorak mogla bi biti odlučena i budućnost predsjednika Busha” – piše na naslovnici “Washington Post”. Ishod predizbornih utrka za guverner 25 saveznih država u velikoj će mjeri oblikovati i sljedeće predsjedničke izbore 2004. S druge strane, ishod izbora za Senat i Zastupnički dom odlučit će o sudbini njegovih zakonodavnih inicijativa.

Svjestan toga, piše “Post” predsjednik se angažirao u iskazivanju podrške republikanskim kandidatima, no ta bi mu se strategija mogla osvetiti. Naime, ankete pokazuju da mu popularnost pada i da su njegovi nastupi na predizbornim skupovima svratili pažnju javnosti s pitanja Iraka.

Najtiražniji američki dnevnik “USA Today” podsjeća da bi američki Olimpijski odbor danas trebao izabrati američkog kandidata za domaćina ljetne Olimpijade 2012. U igri su New York i San Francisco, s tim da je New York favorit. S jedne strane, New York je de facto glavni grad zemlje, sjedište Ujedinjenih naroda i najveće medijsko tržište na svijetu. S druge strane, San Francisco predstavlja vrata prema pacifičkom području, ima ugodna svježa ljeta i vrlo je zanimljiv turistima – piše “USA Today”.

XS
SM
MD
LG