Linkovi

U New Yorku razbijena ćelija al-Qaide? (15/9/02) - 2002-09-15


Američke su vlasti uhitile pet američkih državljana, pod sumnjom da su pripadali ćeliji al-Qaide u saveznoj državi New York. Ministarstvo pravosuđa priopćilo je da su uhićenici prošli kroz obuku u al-Qaidinim logorima u Afganistanu prije prošlogodišnjih terorističkih napada.

Američki dužnosnici kažu da su prošle godine osumnjičenici prošli kroz obuku o oružju u logoru al-Qaide u okolici Kandahara. Optuženi su za pomaganje teroristima i mogli bi biti kažnjeni kaznom zatvora u trajanju do 15 godina.

Dužnosnici kažu da su uhićenici podrijetlom iz Jemena, da su svi američki državljani, te da su živjeli u okolici Buffala u saveznoj državi New York. Direktor Saveznog istražnog ureda FBI-a Robert Mueller izjavio je da nema dokaza da su planirali teroristički napad.

"Do danas nismo pronašli nikakve planove o napadu u skoroj budućnosti, bilo na zapadu New Yorka ili negdje drugdje u zemlji."

Direktor Mueller je dodao da se istraga o otkrivenoj ćeliji al-Qaide nastavlja. Dužnosnici su zahvalili muslimanskoj zajednici na suradnji u uhićenju osumnjičenika.

XS
SM
MD
LG