Linkovi

Priča s video snimke (19/4/02) - 2002-04-21


Još jednom, krivica Osame bin Ladena i njegove teorističke organizacije al-Qaida za terorističke napade na Ameriku od 11. rujna, izložena je otvoreno pred čitavim svijetom. Video snimka, koju je emitirala arapska televizijska mreža Al-Jazeera, pokazuje bin Ladena i njegovog pomoćnika Aymana al-Zawahirija kako se raduju napadima na Svjetski trgovinski centar i Pentagon. Na snimci, Al-Zawahiri napade naziva "velikom pobjedom". Govoreći o terorističkim otmičarima, on kaže, "ta devetnaestorica braće, koji su otišli i žrtvovali svoje živote za Boga, nagrađeni su za svoju pobjedu".

Snimka sadrži i prijetnje protiv Sjedinjenih Država jednog od otmičara zrakoplova, 11. rujna, - Ahmeda Ibrahima Alhaznawija. On je bio jedan od četvorice otmičara na letu broj 93, kompanije United Airlines, koji se srušio u Pennsylvaniji kada su putnici napali teroriste.

Na snimci, Alhaznawi sjedi ispred fotografije Svjetskog trgovinskog centra u plamenu, što je nedvojbeno dodano nakon što je njegova izjava bila snimljena. "Vrijeme ponižavanja i podložnosti došlo je kraju. Sada je vrijeme da ubijemo Amerikance u srcu njihove zemlje," kaže Alhaznawi. I, hvali se ubijanjem Amerikanaca "izvan njihove domovine", očigledno aludirajući na ranije napade al-Qaide na američke interese.

Ova je snimka tek najnoviji dokaz protiv bin Ladena i njegovih sljedbenika. U prosincu prošle godine, krivnja al-Qaide bila je dokazana izvan svake sumnje kada je otkrivena video snimka bin Ladena, napravljena nakon napada od 11. rujna. Na toj snimci, bin Laden se naslađuje smrću tisuća nevinih ljudi u Svjetskom trgovinskom centru. "Izračunali smo unaprijed broj žrtava, koje će neprijatelj pretrpjeti, na temelju položaja tornja … Ja sam bio najoptimističniji od svih nas. Ishod je sve čemu smo se nadali," rekao je bin Laden.

Kako je Sheik Abdulaziz al-Sheikh, veliki muftija Saudijske Arabije, rekao o napadima od 11. rujna, "Otimanje zrakoplova, teroriziranje nevinih ljudi, prolijevanje krvi - sve su oblici nepravde koje islam ne može tolerirati, jer to smatra strašnim zločinima i griješnim činima." Strašni i griješni! To je portret Osame bin Ladena, potvrđen njegovim vlastitim riječima.

U nekim krajevima, bin Ladenovi apologeti još uvijek pokušavaju baciti sumnju na njegovo suučesništvo u napadima od 11. rujna. Oni najvjerojatnije nikada neće promijeniti mišljenje, bez obzira koliko se dokaza prikupi. Ali, za svakoga tko ima hrabrosti i poštenja da prihvati dokaze, presuda je jasna: bin Laden i njegovi teroristi al-Qaide krivi su za zastrašujuću okrutnost, zao terorizam i masovno ubojstvo.

XS
SM
MD
LG