Linkovi

FBI upozorava američke banke na opasnost od terorističkog napada (20/4/02) - 2002-04-20


Američki Savezni istražni ured FBI priopćio je da je primio nepotvrđenu informaciju koja ukazuje da bi banke u Sjedinjenim Državama mogle biti meta terorističkog napada. Ovo je upozorenje izdano samo nekoliko sati prije početka proljetnog sastanka ministara financija iz skupine G-8 u Washingtonu.

FBI je upozorio vlasti u Washingtonu i još dvanaest saveznih država, uglavnom na sjeveroistoku Sjedinjenih Država, na – kako je rečeno – nepotvrđene terorističke prijetnje upućene financijskim institucijama, pogotovo bankama.

"Važno je istaknuti da niti jednoj instituciji nije upućena posebna prijetnja. Nismo promijenili ocjenu opće nacionalne razine prijetnje. Ne pozivamo banke da zatvore vrata, niti mušterije da se klone banaka" – izjavio je ministar pravosuđa John Ashcroft.

Ipak, američki dužnosnik, koji je želio ostati anoniman, kazao je da su najnovije prijetnje došle od terorističke mreže Osame bin Ladena al-Qaide. Washington se već priprema za možda i desetke tisuća protivnika globalizacije, koji će u sljedećih nekoliko dana prosvjedovati protiv dolazećeg skupa skupine G-8, rata protiv terorizma i drugih razloga. Vlasti brinu da bi prosvjede tijekom vikenda mogle iskoristiti druge skupine za moguće terorističke napade.

XS
SM
MD
LG