Linkovi

Rumsfeld o pomaganju teroristima (6/4/02) - 2002-04-10


"Ubojice nisu mučenici. Ciljanje civila nemoralno je, bez obzira na opravdanje. Teroristi su proglasili rat civilizaciji, a države poput Irana, Iraka i Sirije inspiriraju i financiraju kulturu političkih ubojstava i samoubilačkih bombaških napada." Ovo su riječi američkog ministra obrane Donalda Rumsfelda, kojima se osvrnuo na samoubilačke bombaške napade protiv Izraela.

"Uopće nije u pitanju," rekao je gospodin Rumsfeld, "da je Iran bio umiješan u pošiljku oružja na brodu Karine A, u siječnju, za Palestinsku Upravu. Nema nikakve sumnje da su teroristi al-Qaide ušli u Iran, te izašli iz Irana prema jugu i raspršili se u neke druge zemlje."

Uz to, kazao je ministar obrane Rumsfeld, "Narod Sirije treba znati da njegova vlada pomaže dotok oružja i financiranje terorističkih djelatnosti iz Irana u Libanon i u Izrael."

Gospodin Rumsfeld je rekao da irački diktator "Saddam Hussein sada nudi 25 tisuća dolara svakoj obitelji koja nagovori neko od svoje djece da se zaputi u samoubilačku bombašku misiju i, uz sebe, ubije i nedužne ljude." "Važno je da ljudi to shvate," kaže gospodin Rumsfeld, "jer time stiču i saznanje o samom problemu, njegovoj složenosti i dubini zla koje sadržava, kao i o osobinama čovjeka u Iraku, koji je voljan uzimati mnogo puta po 25 tisuća dolara i otimati ih od usta naroda svoje zemlje. Umjesto da koristi te novce za hranu, on pomoću njih unajmljuje, ohrabruje, promiče i pomaže teroristima da ubiju nevine ljude."

Štoviše, rekao je ministar obrane Rumsfeld, vlade Irana, Sirije i Iraka "ne samo da pokušavaju ubiti ljude izvan svojih zemalja, nego i tlače svoje vlastite narode. Oni imaju djelatni program uskraćivanja prava naroda u te tri zemlje koji je zao, represivan i, na nesreću, uspješan." Ministar obrane Donald Rumsfeld rekao je da Sjedinjene Države "rade na tome da pokroviteljima i pristašama terorista jasno pokažu da biti prijatelj terorista, te samim tim, neprijatelj Sjedinjenih Država, nije u njihovom najboljem interesu."

XS
SM
MD
LG