Linkovi

Kanadi zlato u hokeju (24/2/02) - 2002-02-24


U finalu hokeja za muškarce dans je u Salt Lake Cityju reprezentacija Kanade pobijedila momčad Sjedinjenih Država s 5:2. Dva gola za Kanadu postigao je Joe Sakic.

19. Zimske olimpijske igre zatvaraju se večeras.

Po broju osvojenih zlatnih medalja, na prvom je mjestu Njemačka, koja ih je osvojila 12. Nakon nje je Norveška, s 11, a potom Sjedinjene Države s 10 zlatnih medalja. Po ukupnom broju medalja također vodi Njemačka s 35, druge su Sjedinjene Države s 33 osvojena odličja.

Međunarodni olimpijski odbor je priopćio da su cross-country skijaš Johann Muehlegg, koji je na Olimpijskim igrama nastupao za Španjolsku, te ruska skijašica Larisa Lazutina diskvalificirani s Igara, zbog toga što je na redovitom testovima ustanovljeno da su uzimali nedozvoljeni stimulativni preparat darbepoetin.

Johann Muehlegg je na igrama u Salt Lake Cityu osvojio tri zlatne medalje, a Lazutina jednu. Neke od osvojenih medalja ovom su odlukom oduzete. Također je diskvalificirana ruska skijašica Olga Danilova, zbog uportebe istog preparata.

Darbepoetin pojačava kardio-vaskularnu izdržljivost, stimulirajući proizvodnju crvenih krvnih zrnaca koja mišiće za vrijeme velikih tjelesnih napore opskrbljuju kisikom.

XS
SM
MD
LG