Linkovi

Predsjednik Bush pozvao na veću vjersku toleranciju (7/2/02) - 2002-02-07


Predsjednik Bush je tijekom tradicionalnog molitvenog doručka, izjavio da bi Amerikanci svih vjeroispovijesti trebali moliti za svoju zemlju dok se oporavlja od terorističkih napada i vodi borbu protiv terorizma. Gospodin Bush je jutrošnjim molitvenim doručkom pozvao na veću vjersku toleranciju.

Predsjednik Bush je rekao da će u budućnosti biti još teškoća u borbi protiv terorizma, te da vjera neće učiniti taj put lakim. Medjutim, dodao je predsjednik, dati će zemlji snagu u ovim vremenima kušnje.

"Tragedija je iznijela na vidjelo odvažnost i širokogrudnost naših ljudi. Nitko od nas ne bi nikada želio da se ikod dogodi ono što se dogodilo tog dana. Medjutim, kao i u svakom životu, tuga koju inače ne bismo izabrali, može donijeti mudrost i snagu koja se nikako drugačije ne može steći."

Predsjednik Bush je rekao da su milijuni Amerikanaca pozvani na molitvu od 11. rujna prošle godine – molitvu koja pruža utjehu u danima žalosti, razumijevanje u trenucima ispunjenim gnjevom, te zaštitu u vremenima nesigurnosti.

Gospodin Bush je govorio na godišnjem washingtonskom molitvenom doručku – privatno organiziranom tradicionalnom skupu kojem nazoče vjerski lideri, zakonodavci, te čelnici stranih država. Predsjednik Bush je rekao da su teroristički napadi ujedinili zemlju, ne uz neku odredjenu vjeroispovijest, već uz poštivanje vjere koja uči poniznosti i toleranciji.

Svaka vjeroispovijest je u našoj zemlji dobrodošla, sve se prakticiraju. Mnogi od naših dobrih sugradjana ne pripadaju nijednoj vjeri. Naša zemlja nikada nije imala službenu vjeroispovijest. Medjutim, svi smo bili svjedoci snage vjere u proteklih 21 tjedan, koja nam je pomogla u boli i gubitku koji je zadesio našu zemlju.

Američki predsjednik je dodao da vjera pokazuje realnost dobrote i realnost zla. Predsjednik je rekao da je “uvijek i svuda” pogrešno napadati i ubijati nevine, biti okrutan i mrziti ili pak porobljavati i ugnjetavati.

XS
SM
MD
LG