Linkovi

Wolfowitz: Svjesno pružanje utočišta bin Ladenu - potpuna ludost (18/12/01) - 2001-12-18


Najviši dužnosnici američke obrane upozoravaju zemlje u svijetu da ne pružaju utočište teroristima al-Qaide i njihovom čelniku Osami bin Ladenu. U protivnom, upozoravaju oni, mogla bi ih zadesiti sudbina afganistanskih talibana. Iz Pentagona detaljnije od Alexa Belide.

Pentagon je priopćio da ne zna gdje bi se mogao nalaziti Osama bin-Laden. Medjutim, ukoliko bi on pokušao potražiti utočište izvan Afganistana, pomoćnik ministra obrane Paul Wolfowitz kaže da bi bilo koja zemlja koja bi mu pružila utočište – učinila pogrešku. "Smatram da bi bilo koja država u svijetu, koja bi svjesno pružila utočište, bila potpuno luda. Mislim da su vidjeli što se dogodilo talibanima i smatram da je to poprilično dobra lekcija ljudima da to ne učine."

Gospodin Wolfowitz je izrazio uvjerenje da će pakistanske vlasti, ukoliko bin-Laden pobjegne u tu zemlju, pomoći Sjedinjenim državama da ga pronadju.

Paul Wolfowitz je takodjer rekao da je 15 talibanskih ratnih zarobljenika prebačeno danas iz zatvora u Mazar-i-Šarifu u američku bazu u Kandaharu. On je dodao da se radi o dodatnoj grupi, uz postojećih pet ratnih zarobljenika koji se već nalaze na jednom od američkih ratnih brodova u Indijskom oceanu. Gospodin Wolfowitz je izrazio nadu da će se ispitivanjem zarobljenika dobiti obavještajne podatke.

XS
SM
MD
LG