Linkovi

NYT: U Afganistanu se na vlast vraćaju iste korumpirane ratne vođe (19/01/01) - 2001-11-19


New York Times piše da se u Afganistanu na vlast vraćaju isti “korumpirani i brutalni” lokalni ratni vođe, koje su talibani svrgnuli s vlasti upravo zbog korupcije i okrutnosti. Brzi povratak ratnih vođa - piše Times – mogao bi otežati sastavljanje vlade sa širokom podrškom. Times uspoređuje situaciju u Afganistanu sa svojedobnim američkim pokušajima da u Somaliji uspostave koalicijsku vladu, iako ta zemlja nikada ranije nije imala ujedinjenu vladu.

Najtiražniji američki dnevnik USA Today donosi rezultate najnovije ankete, koja pokazuje da su Amerikanci još uvijek prilično zabrinuti zbog mogućnosti bioterorističkih napada. Anketa koju je proveo Associated Press pokazuje da bi se tri petine Amerikanaca cijepilo protiv boginja, kada bi im takvo cjepivo bilo na raspolaganju. Oko polovine ispitanika izrazilo je uvjerenje da su pisma zaražena bedrenicom samo početak produžene terorističke kampanje, a njih 45 posto vjeruje da će se napadi bedrenicom nastaviti.

I za kraj – izdvajamo jednu zanimljivu vijest iz Miami Heralda. Okrug Palm Beach zaradio je gotovo 178 tisuća dolara od 519 strojeva za glasanje Votomatic, koje je ponudio na prodaju putem dražbe na Internetu. Podsjetimo, radi se o strojevima oko kojih se podigla velika prašina tijekom prošlogodišnjih predsjedničkih izbora. Kupci su, uz strojeve, dobili glasački listić i potvrdu o autentičnosti stroja

XS
SM
MD
LG