Linkovi

Nema preživjelih u padu zrakoplova American Airlinesa (12/11/01) - 2001-11-12


"Zrakoplov je uzletio prema Santo Domingu jutros oko 9 sati i 13 minuta. Tijekom uzlijetanja, jedan od očevidaca je vidio da je otpao motor zrakoplova, te da je zrakoplov potom udario u zemlju. Avionski motor je pao na jedno mjesto, dok je sam zrakoplov pao na drugom mjestu. Zrakoplov je u padu pogodio više kuća u četvrti Rockaway. Kao što možete vidjeti plamen i temperatura su ogromni," rekao je gospodin Giuliani.

Laura Rochelle živi u susjedstvu i priča što je učinila. "Razgovarala sam telefonom kada se čitava kuća zatresla. Živim na 131. ulici. Moj muž je otrčao do prozora, - on je inače vatrogasac -, i samo mi je viknuo: “O moj Bože, bježi iz kuće! Uzmi djecu i bježi iz kuće!” Istrčala sam van i dalje ulicom, nisam se makla ni dvije kuće, a čitava kuća već je bila u plamenu."

Iz predostrožnosti, gradski dužnosnici New Yorka zatvorili su za promet sve mostove i tunele koji vode prema Manhattanu. U sjedištu Ujedinjenih naroda, gdje se održava godišnje zasjedanje kojem nazoče šefovi država, nitko nije smio ući u zgradu, iako je onima koji su se zatekli u sjedištu svjetske organizacije omogućeno da ostanu u zgradi.

Bijela kuća je priopćila da u komunikaciji izmedju kontrolnog tornja aerodroma Kennedy i posade zrakoplova koji se jutros srušio nije bilo ničeg neobičnog. Istovremeno, glasnogovornik Bijele kuće Ari Fleischer izjavio je da se ne isključuje mogućnost terorističkog napada. Gospodin Fleischer je rekao da je direktor nacionalnog ureda za domovinsku sigurnost Tom Ridge razgovarao o ovoj mogućnosti s ministrom pravosudja Johnom Ascroftom te drugim dužnosnicima. On je dodao da savezna uprava za kontrolu zračnog prometa predvodi istragu o ovoj nesreći, a da su u istragu uključeni i agenti FBI-ja.

XS
SM
MD
LG