Linkovi

Hrvatski branitelji - pod Ured državne uprave (8/11/01) - 2001-11-08


U Hrvatskoj je registrirano oko 10.000 invalida Domovinskog rata s posttraumatskim stresnim poremećajem, a u Ministarstvu hrvatskih branitelja dolazi do preustroja.

Nakon susreta iza zatvorenih vrata s predstojnikom Ureda državne uprave i vukovarsko-srijemskim županom u Vinkovcima, ministar hrvatskih branitelja Ivica Pančić izjavio je za Glas Amerike kako Ministarstvo hrvatskih branitelja po novome Zakonu prelazi u nadležnost državnoga Ureda, te je pojasnio: “Time svi poslovi koji su do sada bili u nadležnosti područnih jedinica Ministarstva hrvatskih branitelja od ovoga su dana u nadležnosti hrvatskog Ureda za državnu upravu, odnosno, predstojnika Ureda.

GA: Gospodine ministre, hoće li novi preustroj dovesti do povećanja broja nezaposlenih hrvatskih branitelja?

IP: Naš je prijedlog, a slijedi i razgovor s Ministarstvom pravosuđa i uprave, da svi naši djelatnici prijeđu u Državni ured. Ja inzistiram na tome da svi oni koji su profesionalno i kvalitetno obavljali svoj posao moraju ostati, a za one koji to nisu činili, bez obzira gdje se nalazili, da li u mojem Ministarstvu ili u županijskom Uredu, tamo im jednostavno nije mjesto.

XS
SM
MD
LG