Linkovi

Međunarodna tjeralica: Abdullah Ahmed Abdullah (5/11/01) - 2001-11-06


Sjedinjene države objavile su listu “najtraženijih terorista”. Nekolicina medju dvadeset i dva bjegunca, uključujući Osamu bin-Ladena, dio su al-Qaide, terorističke grupe odgovorne za napade od 11. rujna na Svjetski trgovinski centar i Pentagon. Drugi su traženi u svezi s ranijim terorističkim napadima.

Optužnica protiv Abdulaha Ahmed Abdulaha podignuta je u svezi s bombaškim napadima na američka veleposlanstva u Keniji i Tanzaniji, 1998. godine. On je pobjegao iz Nairobija, u Keniji, 6. kolovoza 1998. godine, te otputovao u Karači, u Pakistanu. Vjeruje se da se trenutno nalazi u Afganistanu.

Abdulah Ahmed Abdulah rodjen je u Egiptu, 1963. godine. Egipatski je državljanin, te govori arapski jezik. Ima ožiljak na desnoj strani donje usne. Moguće je da nosi brkove. Abdulah ima tamnu kosu i tamne oči. Tamnoput je, visine oko metar i 70 centimetara, i srednje tjelesne gradje. Poznat je i kao Abu Mohamed Al-Masri, Saleh ili Abu Mariam.

Sjedinjene države nude nagradu u iznosu do pet milijuna dolara za informacije koje bi dovele do uhićenja Abdulah-a Ahmed Abdulah-a. Ukoliko raspolažete informacijom koja se odnosi na ovog bjegunca, kontaktirajte najbliže američko veleposlanstvo ili kozulat. Identitet osoba koje dostave informacije biti će čuvan u tajnosti.

XS
SM
MD
LG