Linkovi

Predsjednik Bush poziva Amerikance na oprez pri otvaranju pošte (3/11/01) - 2001-11-03


Predsjednik Bush poručuje Amerikancima da budu oprezni kada otvaraju poštu zbog moguće opasnosti od širenja zaraze antraksom. Do sada su četiri osobe umrle nakon što su bile zaražene bakterijama plućnog antraksa poslanima putem pošte.

S više od 30 milijardi poštanskih pošiljki dostavljenih od terorističkih napada 11. rujna, predsjednik Bush kaže da je mogućnost da je neko pismo zaraženo antraksom – vrlo mala! Ipak, predsjednik i dalje traži od Amerikanaca da poduzimaju odgovarajuće mjere opreza prije nego otvore svoju poštu te da odmah obavijeste svoje liječnike ukoliko sumnjaju da su bili izloženi antraksu. U redovitom tjednom radijskom obraćanju naciji predsjednik Bush je rekao da vlada čini sve što je moguće kako bi pronašla one koji stoje iza širenja bakterija antraksa:

"Još uvijek ne znamo tko je poslao antraks. Ne znamo jesu li to učinili isti teroristi koji su izveli i napade 11.rujna ili je riječ o nekim drugim medjunarodnim ili domaćim teroristima? Ono što znamo jest to da je svatko tko je pokušao zaraziti ljude s bakterijama antraksa kriv za terorizam. Mi ćemo riješiti ove zločine i kaznit ćemo one koji su odgovorni za njih!", kazao je predsjednik Bush.

U vrijeme kada se Sjedinjene države nalaze u neograničenom stanju pojačanog opreza gospodin Bush je zatražio od Amerikanaca da, ukoliko primjete nešto sumnjivo, odmah to prijave policiji. Američka je vlada već odredila i nagradu do milijun dolara za informacije koje mogu dovesti do uhićenja osoba odgovornih za širenje zaraze antraksom.

XS
SM
MD
LG