Linkovi

Bush: Postignut napredak u kampanji protiv terorizma (2/01/01) - 2001-10-02


Predsjednik Bush izjavio je da je u kampanji protiv terorizma već postignut napredak. Istovremeno, predsjednik je pozvao Amerikance da budu strpljivi i situaciju sagledaju dugoročno.

Predsjednik je izjavio da je napredak postignut na mnogo različitih frontova. Prema njegovim riječima, dotok novca terorističkim organizacijama se prekida, vojne snage se razmještaju u regiji, a mnoge druge zemlje iskazuju podršku Sjedinjenim Državama.

"Ova moćna zemlja neće posustati sve dok ne zaštiti sebe, svoje građane i ljude koji vole slobodu diljem svijeta," rekao je predsjednik.

Gospodin Bush je kazao da će neke pobjede biti ostvarene lako, dok će za druge trebati vremena. Svjestan da ankete pokazuju da mnogi Amerikanci zagovaraju brzu akciju, predsjednik je dometnuo da je ovaj rat drugačiji od drugih.

"Mi smo strpljiva nacija, koja situaciju gleda dugoročno. Shvatili smo da, ako želimo da pobijedi sloboda, moramo natjerati zlikovce u bijeg i na kraju ih izvesti pred lice pravde", kazao je.

Predsjednik je također naglasio da se rat protiv terorizma ne vodi samo protiv Osame bin Ladena i njegove al-Qaide. Prema njegovim riječima, američke su vlasti prošloga vikenda uhitile jednu osobu u vezi s otmicom američkog putničkog zrakoplova nad Pakistanom 1986, u kojoj su ubijena dva američka državljana.

XS
SM
MD
LG