Linkovi

Tisuće mrtvih u New Yorku, stotine u Washingtonu? (12/9/01) - 2001-09-12


Ruševine dva tornja Svjetskog trgovinskog centra mogle bi prekrivati tijela tisuća žrtava, izjavili su, u prvoj službenoj procjeni, dužnosnici njujorške policije i hitne pomoći. Koliko točno, ne zna se, jer su oštećeni plinovodi, požari i ogromne hrpe betona i stakla onemogućili spasiocima potragu za ranjenima i poginulima. Spasioci, međutim, govore o tisućama tijela oko ruševina - mnoge je iz tornjeva izbacila sila eksplozija, a mnogi su sami skočili u smrt.

Prema najnovijim policijskim izvješćima, ima šansi da se u ruševinama nalaze preživjeli. U bolnicama New Yorka i okolice, pomoć je primilo oko dvije tisuće osoba, od čega je par stotina u kritičnom stanju. Ruševine su zatrpale i najmanje stotinu njujorških vatrogasaca. Tri najelitnije vatrogasne jedinice nestale su bez traga. Među nestalima su i zapovjednik njujorških vatrogasaca, kao i njegov zamjenik. Ranija izvješća o desecima nestalih policajaca noćas je demantirala policijska uprava New Yorka.

U Washingtonu, broj nestalih u Pentagonu procjenjuje se na između stotinu i osam stotina, a lokalne bolnice prihvatile su više stotina ranjenika. Jedine brojke koje se znaju sa sigurnošću je 266 poginulih osoba u četiri oteta zrakoplova - 233 putnika, 25 stjuardesa i sjuarda, te osam pilota. Broj otmičara-samoubojica još je nepoznat.

XS
SM
MD
LG