Linkovi

Dvanaest Hrvata na Haitiju živi i zdravi


Preko konzularnog ureda u New Yorku koji pokriva područje Haitija provjereno je da se na Haitiju nalaze još dva hrvatska državljana, što znači da je evidentirano ukupno 12 hrvatskih državljana, a ne 10 kako se smatralo do sada. Svi su živi i zdravi.

"Hrvatska će nastaviti činiti ono što je najbolje za njih" – poručeno je danas iz hrvatske vlade koja je odobrila milijun kuna Caritasu za pomoć stradalima u potresu na Haitiju.

Dvojica hrvatskih policajaca, Igor Kruljac i Tihomir Svatoš, koji su se na Haitiju našli u mirovnoj misiji UN-a, javili su se Ministarstvu unutarnjih poslova e-mailom, rečeno nam je u ministarstvu. Imamo informaciju da je dobro i četveročlana obitelj Kasač koja je smještena u jednom od stacionara. "Svi koji smo mogli skupili smo se u UN bazi i čekamo. Imamo struju na generatore i vodu ali hrane baš i ne' - poručila je, također preko e-maila, Renata Kasač, koja se s obitelji nalazi u središtu razrušenog dijela Haitija.

Gospođa Kasač je rekla da se s obitelji sklonila u UN-ovu bazu, te da imaju struju na generatore i vodu, ali da nemaju hrane. Njen suprug, bivši hrvatski policajac Davorin Kasaču Port-au-Princeu radi kao elektroinženjer u mirovnoj misiji u UN-u. S njima je i dvoje malodobne djece.


XS
SM
MD
LG