Linkovi

Michaela i Tareq Salahi tvrde da u Bijelu kuću nisu došli 'nepozvani'


Michaele i Tareq Salahi - sada već planetarno poznati bračni par koji se prošli tjedan nepozvano pojavio na svečanoj večeri za indijskog premijera u Bijeloj kući - izjavio je danas u intervjuu za televizijsku mrežu NBC da oni nisu bili 'nepozvani gosti' u predsjednikovoj rezidenciji. Ovo dvoje stanovnika savezne države Virginija tvrdi da raspolažu s brojnim primjercima elektronske pošte koji će – kako navode – potvrditi da su bili pozvani na ovaj događaj.

Međutim, bračni par Salahi nije rekao tko ih je pozvao a nisu ni objavili sadržaj email poruka.

Glasnogovornik Bijele kuće Robert Gibbs opovrgao je ove tvrdnje Michaele i Tareqa Salahija, rekavši da im je opetovano bilo rečeno, prije državne večere u čast indijskih gostiju, da nisu među uzvanicima. Michaele i Tareq Salahi izjavili su da surađuju s Tajnom službom u istrazi ovog incidenta.

List Washington Post piše o bračnom paru Salahi kao pripadnicima 'drugorazrednog jet-seta' te ljudima kojima je ambicija da postanu sudionici jednog televizijskog reality programa.

Michaele i Tareq Salahi su prošli tjedan prošli kroz nekoliko sigurnosnih punktova Bijele kuće, na kojima su bili pripadnici Tajne službe, i pošlo im je za rukom da uđu na svečanu večeru, bez obzira na činjenicu da nisu imali pozivnice. Bijela je kuća priopćila da je do toga došlo zbog toga što nisu bile poštivane sigurnosne procedure.

Izvori bliski istrazi navode da je ovaj bračni par izmijenio nekoliko email poruka s jednom dužnosnicom Ministarstva obrane, u vezi mogućeg dolaska na večeru u Bijelu kuću. Ova dužnosnica, kojoj je ime Michelle Jones, izjavila je jučer da je Salahijevima konkretno rekla da oni nisu na popisu pozvanih te da ih ne može 'ugurati' na ovaj događaj.

Odbor Zastupničkog doma za domovinsku sigurnost zakazao je za preksutra svjedočenje o ovom incidentu.

Bračni par Salahi se o svom odlasku u Bijelu kuću hvalio na stranicama Facebooka, objavivši i fotografije sa svečane večere – na kojima se uz Michaelu i Tareqa Salahija vide i predstojnika ureda predsjednika Obame Rahm Emanuel te dopredsjednik Sjedinjenih Država Joe Biden.

XS
SM
MD
LG