Linkovi

Likovi iz reality showa - nepozvani gosti na primanju u Bijeloj kući


Na današnji praznik Dan zahvalnosti američka Tajna služba nema razloga za slavlje. Naime, pokrenuta je istraga kako se jedan nepozvani par uvukao u Bijelu kuću na državnu večeru što ju je predsjednik Obama priredio u čast indijskog premijera.

Crvenim tepihom što ga je za washingtonsku političku elitu i slavne hollywoodske ličnosti prostrla Bijela kuća prošao je i bračni par Michaele i Tareq Salahi. Stigavši u dugačkoj limuzini, svečano odjeveni za državnu večeru u čast indijskog premijera Manmohana Singha - MIchaele u indijskom sariju, Tareq u fraku - Salahijevi su se izvrsno uklopili u okruženje i mimo osiguranja ušli u Bijelu kuću gdje su se, među ostalim, fotografirali s potpredsjednikom Joeom Bidenom i predstojnikom ureda predsjednika Obame, Rahmom Emanuelom.

Vjerojatno nitko ne bi doznao za njihov nepozvani posjet Bijeloj kući da se o tome nisu pohvalili na Facebooku.

Osiguranje Bijele kuće tvrdi da su Salahijevi prošli kroz detektore metala i druge sigurnosne mjere te da nisu predstavljali prijetnju po ovaj skup od oko 300 gostiju.

Identificirana je i kontrolna točka Tajne službe na kojoj se nije u potpunosti slijedila procedura provjere popisa gostiju.

Što se Salahijevih tiče, oni već neko vrijeme žele postati zvijezde jednog televizijskog reality programa no lako bi se moglo dogoditi da umjesto slave dobiju kaznu. Naime, davanje lažnog iskaza američkoj Tajnoj službi - kojoj su rekli da su pozvani na večeru, a nisu bili - predstavlja krivično djelo.

Bilo kako bilo, ovaj je bračni par danas 'vijest broj jedan' u Americi.

XS
SM
MD
LG