Linkovi

'Osjećao je kako Senat diše' - kolege Edwarda Kennedyja reagiraju na vijest o njegovoj smrti


Reakcije na smrt Teda Kennedyja stižu i iz Senata Sjedinjenih Država, kojem je posvetio više od četrdeset godina svog života.

Čelnik demokratske većine u ovom domu Kongresa, senator Harry Reid rekao je da je raditi s Tedom Kennedyjem bilo 'jedno od najvećih zadovoljstava mog života'.

Republikanski senator Orin Hatch – jedan od Kennedyjevih najvećih političkih protivnika, ali i najboljih prijatelja – izjavio je da će Edward Kennedy ostati upamćen kao čovjek koji je osjećao 'kako Senat Sjedinjenih Država diše', kao i po svom zamašnom zakonodavnom naslijeđu.

Nancy Reagan, supruga predsjednika Ronalda Reagana, izjavila je da je senator Edward Kennedy bio 'saveznik i dragi prijatelj', nje i njezina supruga. Bez obzira na političke razlike koje su postojale između Ronalda Reagana i Teda Kennedyja, oni su uvijek dobro surađivali – rekla je Nancy Reagan, naglasivši senatorovu podršku njezinim naporima da se dopusti državno financiranje istraživanja na matičnim stanicama.

Guverner Californije Arnold Schwarzenegger – suprug Kennedyjeve nećakinje Marie Shriver – nazvao je Edwarda Kennedyja 'stožerom obitelji Kennedy' te prvakom borbe za socijalnu pravdu' u Sjedinjenim Državama.


XS
SM
MD
LG