Linkovi

'U borbi protiv terorista, Amerika ne smije zaboraviti svoje ideale i vrijednosti'


Predsjednik Barack Obama je danas govorio na promociji pitomaca Akademije američke ratne mornarice u Annapolisu u saveznoj državi Maryland. Predsjednik je u svom govoru rekao da će pripadnike oružanih snaga slati u rat jedino ako to bude 'neizbježno', a prije toga će biti – dodao je Obama - dobro definirana vojna strategija i osigurana sva oprema i druga sredstva za uspjeh misije.

Predsjednik Obama je rekao da se Amerika nalazi pred čitavim spektrom izazova njezinoj nacionalnoj sigurnosti – od prijetnji konvencionalnih vojski pa do nekonvencionalnih ugrožavanja njezinih interesa, od piratstva pa do terorizma u kibernetičkom prostoru. U sučeljavanju s tim problemima, Amerika se koristi svim polugama svoje moći, uključujući i diplomaciju, ekonomsku pomoć te moralne principe - kako vojska ne bi trebala sama rješavati probleme na svjetskoj sceni, rekao je gospodin Obama.

'U svojoj obrani američkih nacionalnih ciljeva i života svojih građana, Amerika ne smije zaboraviti svoja nacionalna načela, ideale i vrijednosti. Ako se to dogodi, slabi vladavina prava a naš neprijatelj postaje samo jači' – rekao je u svom govoru na Akademiji ratne mornarice predsjednik Barack Obama.

XS
SM
MD
LG