Linkovi

Na svom novom albumu, Susan Werner donosi kombinaciju pop hitova i klasike


Što je još nedavno bilo staro, sada je opet novo. To je pogotovo istina kad je riječ o kantautorici Susan Werner, čiji je najnoviji album kombinacija hitova iz šezdesetih i sedamdesetih s klasičnom glazbom.

Susan Werner je u posljednjih 15 godina snimala različitu glazbu - folk, jazz, te nedavno i gospel. S albumom „Classics“, upustila se u svijet klasične glazbe - uz novi pogled na neke stare pop-hitove.

"Obradila sam neke od poznatih pjesama i aranžirala ih za komorni orkestar. Dakle ideja je bila čuti neke prepoznatljive skladbe na novi način, i time možda otkriti u nama neke nove osjećaje," kaže Werner.

Kako je došla na ideju da poznate hitove obradi na taj način? "Moj producent i ja smo pregledali top liste časopisa Billboard iz razdoblja od 1965 do 1975. Aranžirali smo ih tako da ih može odsvirati gudački kvartet. Prošli smo kroz mnogo njih, i otkrili da se neke vrlo dobro uklapaju u takav aranžman. Na primjer, skladba Lonely People je zbog svoje neformalnosti odlično ispala."

I sama kantautorica, Susan Werner odabrala je za novi album djela Paula McCartneya, Stevieja Wondera, Briana Wilsona, Paula Simona i Marvina Gayea. Od ovog posljednjeg - skladbu Mercy Mercy Me.

Na albumu 'Classics' nastupa komorni ansambl u kojem muzicira nekoliko članova bostonskog simfonijskog orkestra. Susan Werner je nedavno navratila do studija Glasa Amerike i za nas izvela skladbu 'Don't let me be Misunderstood', koju je prva snimila Nina Simone, a slavnom je učinio britanski sastav The Animals.

XS
SM
MD
LG