Linkovi

Ekološka skupina Common Vision sadi drveće u školskim dvorištima


Jedna kalifornijska organizacija stavila si je u zadatak da među školskom djecom širi znanje o očuvanju okoliša. Više od dvadeset mladih ljudi putuje diljem ove savezne države, podučavajući učenike osnovama ekologije i pomažući im da sade drveće u dvorištima svojih škola. Mike O'Sullivan ih je zatekao u jednoj školi u Los Angelesu.

Kroz glazbu, ples i druge zabavne aktivnosti, dobrovoljci organizacije Common Vision govore učenicima koliko je važno graditi održivu budućnost kroz očuvanje okoliša. Stigavši u autobusima koji kao gorivo koriste jestivo ulje, oni pomažu djeci u Osnovnoj školi Harmony da zasade voćke, kao što su to već učinili u desecima drugih škola u Californiji. Djeci se, kako izgleda, dopada ovakva poduka.

"Naučili smo kako saditi drveće i kako reciklirati" - kažu učenici, potvrdivši tako osnovni cilj organizacije Common Vision – uključiti učenike u ekološka pitanja na praktični način, dijeleći pritom s njima viziju zdravog planeta.

Direktorica projekta Megan Watson kaže da se kroz razne aktivnosti provlači glavni fokus rada s djecom: naučiti zajedno raditi, surađivati na istom cilju. Učitelji kažu da djeca vrlo dobro prihvaćaju takvo učenje.

Salvator Kotelo, koji podučava treći razred, kaže da djeca uživaju u sađenju drveća i u učenju važnosti drveća po okoliš, kao i važnosti uzgoja vlastitih plodova. Njegov kolega Mario Perez ističe da je vrlo važno da se djeci ukaže da je naš planet u opasnosti, jer oni to mogu shvatiti.

U sklopu svoje godišnje Turneje voćaka, organizacija Common Vision je svoju poruku već pronijela tijekom zadnjih pet godina među 40 tisuća učenika i posadila voćke kraj stotinu gradskih škola i društvenih domova.

XS
SM
MD
LG