Linkovi

Smrtonosni pohod u jednom imigracijskom centru u SAD


U useljeničkom centru u gradu Binghamton, u saveznoj državi New York, napadač je ubio 13 osoba prije nego je, kako se pretpostavlja, presudio sam sebi. Šef policije Joseph Zikuski kaže da je u zgradi pronađeno 14 tijela, a motivi za napad još nisu poznati.

Prema tvrdnjama policije napadač je parkirao automobil blokirajući zadnji izlaz iz zgrade prije nego je na prednja vrata ušao i počeo pucati na dvije žene koje su radile na recepciji, zatim je počeo ubijati u sobi u kojoj se održavala nastava za useljenike koji imaju pravo na polaganje državljanstva. Policija kaže da su sve žrtve pronađene u jednoj sobi, osim jedne žene ubijene na recepciji. Druga djelatnica na recepciji je bila ranjena, ali pretvarala da je mrtva i kada je napadač ušao u sobu s useljenicima, ona je obavijestila policiju. Ta je hrabra žena u kritičnom stanju i nalazi se u bolnici zajedno s još troje teških ranjenika. Iz zgrade u kojoj se dogodio masakr spašeno je 37 osoba. Tijekom napada 26 ljudi se uspjelo skloniti u podrum uspostavivši kontakt s policijom preko mobitela.

Pretpostavlja se da je ubojica čovjek vijetnamskog podrijetla koji je često dolazio u spomenuti centar u kojem je pružana pomoć za useljenike i izbjeglice iz cijelog svijeta.

Predsjednik Obama, koji se nalazi u Europi, rekao je da je „šokiran i duboko ožalošćen ovom tragedijom.“
XS
SM
MD
LG