Linkovi

U oproštajnom govoru, predsjednik Bush rekao da je uvijek slijedio glas svoje savjesti i radio ono što je smatrao ispravnim


Američki predsjednik George Bush održao je svoj oproštajni govor naciji, pet dana prije nego što će novi predsjednik Barack Obama preuzeti dužnost. Prvih osam godina ovog stoljeća, gospodin Bush je nazvao 'vremenom teških posljedica', ali je rekao da odlazi s dužnosti 'zahvalna srca'.

Govoreći o terorističkim napadima 11. rujna 2001., on je pohvalio hrabrost svih onih koji su radili na spašavanju žrtava i rekao da još uvijek nosi sa sobom značku jednog od policajaca koji su poginuli nakon napada.

Posljedične protuterorističke djelatnosti Sjedinjenih država – rekao je predsjednik Bush – koristile su drugim zemljama, poput Afganistana i Iraka, koji su oslobođeni opresivnih režima i pretvoreni u američke saveznike.

Gospodin Bush je također rekao da premda je zemlja bila sučeljena s mogućnošću financijskog kolapsa, vlada je poduzela odlučne korake da zaštiti ekonomiju. Vremena su teška, ali bi bila još teža da te mjere nisu bile poduzete, kazao je.

On je također priznao da je bilo i nazadovanja, te da je bilo stvari koje je mogao učiniti drugačije. No, istaknuo je, uvijek je slijedio glas svoje savjesti i radio ono što je smatrao ispravnim.

XS
SM
MD
LG