Linkovi

Barack Obama najcjenjeniji muškarac na svijetu


U istraživanju najčitanijeg američkog dnevnog lista „USA Today“ pokazalo se da je Barack Obama muškarac kojemu se Amerikanci najviše dive u čitavom svijetu.

Oko trećine ispitanika američkog dnevnika izjavilo je da je dolazeći američki predsjednik Barack Obama osoba koju najviše cijene na svijetu, stavljajući ga na prvo ili drugo mjesto. To je prvi put u 50 godina da je dolazeći predsjednik na čelu takvog ispitivanja.

S velikim zaostatkom na drugom se mjestu nalazi aktualni predsjednik George Bush koji se sedam puta u ovoj anketi našao na prvom mjestu.

Hillary Clinton je izabrana kao žena kojoj se Amerikanci najviše dive, što nije iznenađenje, jer je tako bilo u 13 od posljednjih 16 godina.

Na popisu najpopularnijih muškaraca nalaze se senator iz Arizone John McCain, papa Benedikt, pastor Billy Graham te bivši predsjednik Bill Clinton.

Kod žena na drugom je mjestu guvernerka Aljaske Sarah Palin, TV zvijezda Oprah Winfrey je treća, Condolezza Rice četvrta dok se na petom našla supruga Baracka Obame, Michelle.

XS
SM
MD
LG