Linkovi

"Rattlin' Bones", novi album Kasey Chambers


Kasey Chambers bila je svega 11 godina stara kad je počela glazbenu karijeru kao član sastava The Dead Ringer Band, u kojoj su nastupali njeni roditelji. Desetgodinakasnije, ta Australka objavila je svoj prvi solo album koji je postigao međunarodni uspjeh. Od tada postala je velika zvijezda u svojoj zemlji, a kritičari diljem svijeta hvale njene albume. Njen najnoviji albumsnimila je zajedno sa svojim suprugom Shaneom Nicholsonom.

Album se zove Rattlin' Bones, i otvara ga naslovna skladba, koja je i prva pjesma koju su Kasey i Shane napisali skupa.

Kad čujete Kasey Chambers kako pjeva, teško je zamisliti da je odrasla bilo gdje drugdje nego na američkom jugu, slušajući country pjesme Georgea Jonesa i Lorette Lynn. No ona je Australka, odrasla u zabitom području te zemlje. Kad je bila mala njen otac Bill Chambers preselio je svoju obitelj iz grada u divljinu, jedan ud nazabačenijih dijelova svijeta. Kasey i njen brat, danas glazbeni producent, Nash odrasli su pjevajući country glazbu uz logorsku vatru, prije nego što su se vratili u civilizaciju i oformili sastav The Dead Ringer Band koji je ostavio trag na sceni country glazbe u Australiji. Danas, Kasey i njen partner Shane Nicholson, također Australac, su roditelji dvojice dječaka. Dueti u country glazbi imaju dugu povijest, Kasey Chambers i Shane Nicholson snimili su takav cijeli album, koji je Kasey opisala kao album sastava s dva pjevača.

Tijekom svoje karijere Kasey Chambers često je od kritičara čula komentare o svojem glasu koji ponekad zvuči poput dječjeg, kao i pohvale za svoje skladbe. Izvedbe na albumu Rattlin' Bones ponešto su omekšane toplim glasom Shanea Nicholsona.

Uz 14 vlastitih pjesamai lijepih vokalnih izvedbi, na albumu se osjeća doza intimnosti, zahvaljujući nenametljivoj produkciji Nasha Chambersa, različitoj od zvuka tipičnog za današnje hitove country glazbe iz Nashvillea. No, bez obzira na ozbiljne teme mnogih pjesmama na albumu Rattlin' Bones, ima tu i neozbiljnijih skladbi poput The House That Never Was.

XS
SM
MD
LG