Linkovi

Hrvatska policija objavila foto-robot mogućeg atentatora na Ivu Pukanića


Policija je danas objavila dva foto-robota iste osobe za koju se sumnja da bi mogla biti ubojica suvlasnika tjednika Nacional Ive Pukanića i stručnjaka za marketing u tome listu, Nike Franića. Dva crteža policija je objavila na temelju opisa svjedoka koji su tu osobu vidjeli u kritično vrijeme na mjestu zločina. No dva opisa se, prema riječima načelnika Ureda ravnatelja policije Krunoslava Borovca tek neznatno razlikuju.Glavna zadaća policije je identificirati sumnjivca, a kako su crteži javno objavljeni očekuje se i pomoć građana. Evo Borovčeva opisa foto-robota.

„Radi se o muškarcu vitke tjelesne građe, visokom oko 180 centimetra, na glavi je imao kapu crne ili tamno plave boje, tamnije je puti, bio je neobrijan, imao je bradu od pet, šest dana, tamnih je očiju, kestenjaste boje. Odjeven je bio u gornji dio trenirke ili jaknu. Svojim općim izgledom podsjećao je na radnika“.

Prema drugom svjedoku počinitelj je nešto višeg rasta i oštrijih crta lica. Borovec opisuje:

„Prema podacima koje smo dobili iz drugog izvora, a opet bi se radilo i istoj osobi, muškarac je moguće starosti 35-36 godina, vitke tjelesne građe, nešto viši od prethodnog opisa, oko 195 centimetara, tamne kose, kraća, ali ne svježe ošišana, ispijenog lica, većeg kukastog nosa s izraženim jagodičnim kostima, oštrim crtama lica. Na glavi je imao platnenu kapu crne boje i odjeven u šuškavac tamno plave boje.“

S obzirom na način na kojeg je ubojstvo izvedeno policija pretpostavlja da je u izvršenju sudjelovalo više osoba. Policija i dalje analizira snimke kamera postavljenih na više lokacija u središtu Zagreba. Borovec dodaje:

„Nakon što napravimo analizu tehničkog nadzora i snimki koje su tako dobivene procijenit ćemo da li bi bilo korisno nešto od tih snimaka također pokazati javnosti.“

U dosadašnjoj istrazi policija je ustanovila da eksploziv koji je ubio Pukanića i Franića nije bio u automobilu niti ispod njega već je bio postavljen na motocikl parkiran u neposrednoj blizini Pukanićeva automobila. A predsjednik Republike, Stjepan Mesić, danas je ponovio svoju tvrdnju da atentat na Pukanića i Franića ima obilježje terorizma.

„Ako se ide na nečiji život, a da se pristaje i na kolateralne žrtve to je obilježje terorizma. Međutim, tko stoji iza toga, da li su političke poruke ili mafijaške poruke, to je drugo pitanje“.

XS
SM
MD
LG