Linkovi

John McCain kritizira Obaminu turneju po inozemstvu kao 'medijsku predstavu'


Najavljeni posjet predsjedničkog kandidata Demokratske stranke Baracka Obame Iraku i Afganistanu kritizira njegov protivnik na izborima u studenom, senator John McCain i njegova Republikanska stranka.

McCain je rekao da mu je drago što Obama odlazi u Irak gdje će se sastati – po prvi put - i s američkim zapovjednikom Davidom Petraeusom, no dodao je da se Obama i danas protivi strategiji slanja pojačanja u Irak – koja je, rekao je McCain, u posljednjih godinu dana bila uspješna.

Barack Obama pak tvrdi da misija u Iraku – kojoj se protivio od početka – skreće američku pozornost od glavne bojišnice u ratu protiv terorizma, od Afganistana.

Senator John McCain izjavio je danas na jednom izbornom skupu u Michiganu da je zanimljivo da Obama već ima razrađenu strategiju za Irak i Afganistan – koje još nije uopće niti jednom posjetio.

Datum posjeta Baracka Obame Iraku i Afganistanu još nije određen. Senator iz Illinoisa uskoro odlazi na turneju po Izraelu i Jordanu te Britaniji, Francuskoj i Njemačkoj.

Izborni stožer Johna McCaina smatra da je Obamin put u te zemlje više 'predstava za potrebe izborne kampanje, a manje ozbiljna državnička turneja.'

XS
SM
MD
LG