Linkovi

John McCain se distancirao od pastora koji je izjavio da je 'Hitler ispunio biblijsko proročanstvo' o povratku Židova u Izrael


Senator John McCain koji će na izborima u studenom biti predsjednički kandidat Republikanske stranke morao se javno odreći podrške jednog istaknutog evangeličkog svećenika, zbog njegovih izjava na račun Židova.

Svećenik John Hagee izjavio je na jednoj misi prije desetak godina da je Adolf Hitler 'ispunio biblijsko proročanstvo' time što je Židove istjerao iz Europe nakon čega su se oni vratili u svoju prvotnu postojbinu, Izrael.

Senator John McCain distancirao se od ovog pastora rekavši da su njegove izjave 'vrlo uvredljive' te da ih se ne može opravdati.

Inače, McCain će danas medijima predstaviti svoje zdravstvene nalaze. Ako pobijedi na izborima, McCain će kao 72-godišnjak biti najstariji predsjednik u povijesti Sjedinjenih Država.

Od vijesti iz tabora Demokratske stranke, senator Barack Obama je na Floridi gdje se obraća prvenstveno tamošnjoj židovskoj zajednici, nastojeći je uvjeriti u svoju podršku Izraelu.

Obama je u prošlosti bio kritiziran zbog izjave da bi – ako postane predsjednik – ušao u pregovore s iranskim predsjednikom Mahmudom Ahmedinedžadom.

Obraćajući se građanima u jednoj sinagogi na Floridi, Barack Obama je Iran opisao kao 'najveću prijetnji Izraelu' te je rekao da će se koristiti sredstvima 'izravne diplomacije' kako bi je neutralizirao.

XS
SM
MD
LG