Linkovi

Barack Obama traži podršku superdelegata


Barack Obama danas se u Washingtonu sastaje s takozvanim superdelegatima za stranačku konvenciju koji se još nisu priklonili niti jednom od kandidata. Nakon dobrih izbornih rezultata u utorak Obama nastavlja dobijati superdelegate na svoju stranu uključujući i neke koji su ranije bili spremni podržati Hillary Clinton kao kandidata stranke za predsjednika Sjedinjenih Država.

Kampanji senatorice iz New Yorka, kako se javlja, ponestaje novca i mnogi analitičari vjeruju kako bi se ona trebala usmjeriti na izlaznu strategiju. Obama, pak, kojem bi za predsjedničke izbore u studenome itekako trebala podrška birača Hillary Clinton, ne želi vršiti prejaki pritisak na nju da se povuče iz utrke. Njegov stožer, međutim, objavila je da će senator iz Illinoisa uskoro početi s kampanjom u saveznim državama u kojima su već održani stranački izbori, a koje će biti, kako se vjeruje, od prijelomne važnosti na predsjedničkim izborima.

Jedan Superdelegat demokratske stranke spreman je glasovati ili za Hillary Clinton ili Baracka Obamu, svejedno. Steven Ybarra iz Kalifornije kaže da će dati svoj glas onome tko je spreman obvezati se da će utrošiti 20 milijuna dolara kako bi se u redove demokratske stranke upisali Amerikanci meksičkog podrijetla i kako bi ih se navelo da izađu na izbore u studenome. Odvjetnik iz Sacramenta predviđa da bi milijun I 300 tisuća birača moglo biti upisano u New Meksiku, Coloradu, Floridi i drugim saveznim državama u kojima se očekuje tijesno nadmetanje s republikanskim predsjedničkim kandidatom te da bi to osiguralo pobjedu demokrata na izborima za Bijelu kuću.

XS
SM
MD
LG