Linkovi

When You Know - najnovije ostvarenje Dianne Reeves


Jazz pjevačica Dianne Reeves danas je jedna od najboljih interpretatora američkih glazbenih standarda, pjesama koje svi dobro poznaju. Tri su njena albuma dobila nagradu Grammy, a četvrti je dobila 2005. godine, za glazbu za film Goodnigt and Good Luck. Reeves je ponovno u središtu pozornosti sa svojim novim albumom, mješavinom jazza, popa i rhythm and bluesa.

Dianne Reeves napravila je karijeru pjevajući jazz standarde poput skladbe Cya Colemana In Love Again, koju je snimila za svoj najnoviji album pod naslovom When You Know. Na albumu se nalaze i skladbe Johnnya Mercera, Alana Bergmana i Jona Hedricksa, kao i latinoamerički jazz Antonia Carlosa Jobima, te obrada Motown hita Just My Imagination.

Dianne Reeves navodi jazz dive Ellu Fitzgerald i Sarah Vaughan kao svoje najranije glazbene utjecaje, međutim još uvijek je privlači odlična pop i rhythm and blues glazba iz njene prošlosti, od miljenika Motown sastava The Temptations do soul senzacije, pjevačice Minnie Riperton.

Reeves kaže da je album snimila iz impulsa. Nakon što se vratila u Denver, u Coloradu, nakon duge turneje, iznenada se odlučila vratiti u studio.

“Album je nastao jako brzo, i volim što mi je omogućio da kao pjevačica ponovno posjetim neke davne trenutke i upoznam neke nove,” kaže Dianne Reeves.

XS
SM
MD
LG