Linkovi

Britanka Leona Lewis albumom prvijencem osvojila i Sjedinjene Države


Leona Lewis, 23-godišnja britanska pjevačica sa svojim je albumom prvijencem pod naslovom Spirit stekla štovatelje diljem svijeta.

Prije dvije godine Leona Lewis bila je pobjednik u seriji X Factor, britanskoj verziji pjevačkog natjecanja Američki idol. Prošle je godine potpisala ugovor s diskografskom kućom J Records Clivea Davisa za snimanje pet albuma. Davis je koproducirao njen debitantski album Spirit, zajedno sa Simonom Cowellom, sucem na natjecanjima Američki idol i X factor. Nakon njenog proboja na američku glazbenu scenu Leonu su počeli usporedjivati s Aliciom Keyes te s njena dva najveća glazbena uzora, Mariah Carey i Whitney Houston.

“To je krasno, i uistinu veliki kompliment, no mislim da moram još puno raditi prije nego što steknem pravo biti usporedjivana s takvim umjetnicama i njihovim dugim i uspješnim karijerama,” kaže Leona.

Pjesme na albumu Spirit skladali su Ryan Tedder, pjevač sastava Onerepublic, pop pjevačice Jesse McCartney i Avril Lavigne, zvijezde hip-hopa Ne-Yo i Akon te švedski skladatelj/producent Max Martin. Leona je također opjevala svoju verziju hita Roberte Flack iz 1972. godine, skladbu The First Time I Ever Saw Your Face.

Album Spirit debitirao je na broju jedan top lista u deset zemalja, uključujući i Sjedinjene Države, što je samo jedan od rekorda koje je Leona oborila na američkim top listama.

“Ne mogu vjerovati koliko je album uspješan. Vrlo sam zahvalna što mi je to uspjelo, sve mi pomalo izgleda kao san, sada jednostavo uživam u tome,” kaže ova mlada glazbena zvijezda čije vrijeme slave tek dolazi.

XS
SM
MD
LG