Linkovi

John McCain predstavio svoju ekonomsku strategiju koja se temelji na smanjenju poreza


Na dan kada Amerikancima ističe rok za prijavu prošlogodišnjeg poreza, republikanski senator John McCain izložio je svoju strategiju gospodarskog razvoja – koja se temelji na smanjenju poreza za firme, te srednju klasu općenito.

U govoru u Pittsburghu, ovaj političar koji će najvjerojatnije biti predsjednički kandidat Republikanske stranke na izborima u studenom predložio je smanjenje porezne stope za korporacije s 35 na 25 posto.

McCain je rekao da zbog tako visokih poreza američke firme sele u inozemstvo a građani gube radna mjesta.

John McCain je rekao da njegov plan predviđa smanjenje godišnjeg poreza za prosječnu obitelj od oko 2 tisuće dolara. Senator iz Arizone ogradio se inače od ekonomske politike predsjednika Busha kao i gospodarskih planova koji dolaze iz Kongresa Sjedinjenih Država, u kojem su u većini demokrati. McCain je rekao da njegova, Republikanska stranka mora ponovno postati stranka umjerenog trošenja državnog novca i štednje.

Republikanski je senator ponovio kritike svog kolege Baracka Obame – koji ima najveće šanse da bude predsjednički kandidat Demokratske stranke, te senatorice Hillary Clinton. Rekao je da bi oba demokratska političara, kada bi postali predsjednici, povećala poreze – i to svima.

Barack Obama mu je odgovorio istog dana – rekavši da se republikanac McCain, baš kao i George Bush, zalaže jedino za bogate, kojima dramatično želi smanjiti porez.

XS
SM
MD
LG