Linkovi

Senator John McCain posjećuje važne lokalitete iz svoje mladosti


Predsjednički kandidat Republikanske stranke, senator John McCain, sljedećih će nekoliko dana održati niz izbornih skupova kojima je cilj da građani bolje upoznaju njegov životni put te njegovu obitelj koja ima snažnu vojnu tradiciju.

McCain je jučer održao govor u mjestu Meridian u saveznoj državi Mississippi gdje se nalazi mornarička baza sa aerodromom koji je nazvan po McCainovom djedu.

I djed i otac Johna McCaina bili su admirali američke ratne mornarice.

Senator John McCain - ratni pilot koji je u vijetnamskom zarobljeništvu proveo više od pet godina – rekao je u govoru okupljenim građanima da su mu u mladosti otac i djed bili prvi uzori. 'Najveća mi je ambicija bila da budu ponosni na mene, da ispunim njihova očekivanja' - rekao je senator iz Arizone.

Nakon Mississipija, McCaina čekaju nastupi u Alexandriji u Virginiji, gdje je išao u gimnaziju, u Annapolisu, gdje je pohađao akademiju ratne mornarice te u jednu zračnu bazu na Floridi, gdje je bio instruktor letenja.

Što se tiče Demokratske stranke, dva suparnika za njezinu predsjedničku nominaciju – Hillary Clinton i Barack Obama – putuju po Pennsylvaniji, gdje se 22. travnja održavaju važni stranački izbori.

XS
SM
MD
LG