Linkovi

NYT: Iranske bombe ubijaju sve više Amerikanaca u Iraku


Na naslovnici New York Times prenosi izjavu američkih vojnih zapovjednika prema kojima bombe iranske proizvodnje u Iraku ubijaju sve više američkih vojnika. Bombe razorne snage koje mogu probijati oklop uporabljene su prošlog mjeseca u 99 napada te im se pripisuje trećina svih pogibija američkih vojnika u borbenim operacijama u Iraku, tvrdi drugi čovjek američkih snaga u Iraku, general pukovnik Raymond Odierno. Podsjetimo, u srpnju je poginulo 69 američkih vojnika što je najmanje od studenoga prošle godine.

USA Today piše da su američki avio-prijevoznici i druge kompanije iz sektora avioprometa tužile Središnju obavještajnu službu, CIA-u, te Savezni istražni ured FBI. Svrha tužbe jest primorati istražitelje za terorizam da javno kažu je li američka avio-industrija kriva za terorističke napade od 11. rujna 2001. godine. Na ovaj način zrakoplovne kompanije pripremaju obranu od niza tužbi u kojima se od njih traži naknada za pogibije, teške povrede, materijalnu štetu i poslovne gubitke izazvane navedenim napadima, navodi USA Today.

Ponovno New York Times, koji piše da savezne vlasti pripremaju novi udar na ilegalnu imigraciju. Naime, očekuje se da će američka vlada ovog tjedna objaviti strože mjere kojima se, između ostaloga, od poslodavaca traži da otpuste sve radnike koji imaju nezakoniti jedinstveni broj građanina. Ozbiljnost primjene novih pravila bit će iskazana u nizu racija na brojne kompanije za koje se zna da upošljavaju ilegalne imigrante, piše New York Times.

XS
SM
MD
LG