Linkovi

Bijela kuća tvrdi da ne postoje 'vjerodostojne i konkretne' obavještajne informacije o trenutačnoj opasnosti od terorizma


Bijela je kuća priopćila da ne postoji niti jedna vjerodostojna, konkretna obavještajna informacija koja bi upućivala na trenutačnu opasnost od terorističkog napada na američki teritorij.

Glasnogovornik Bijele kuće Tony Fratto time je prokomentirao izjavu ministra domovinske sigurnosti Michaela Chertoffa koji je jučer izjavio da će Sjedinjene Države biti za vrijeme sljedećih nekoliko ljetnih mjeseci u većoj opasnosti nego što bi to inače bilo uobičajeno.

Chertoff je u razgovoru s uredništvom dnevnika Chicago Tribune izjavio da ovu procjenu temelji na svom 'osjećaju', nakon što je proanalizirao trendove terorističkih aktivnosti u ljetnim mjesecima.

Prvi čovjek američke protu-terorističke obrane također je upozorio građane da se – kada je u pitanju javna sigurnost – ne opuštaju, pogotovo ako se uzmu u obzir nedavni pokušaji terorističkih napada u Britaniji.

Bijela je kuća inače sutrašnji sastanak čelnih sigurnosnih i obavještajnih dužnosnika u Washingtonu nazvala 'rutinskim događajem'.

XS
SM
MD
LG