Linkovi

Djeca u New Hampshireu skupljaju novac za razminiravanje Hrvatske


List Portsmouth Herald News iz savezne države New Hampshire piše da su učenici trećeg razreda jedne osnovne škole u mjestu Newmarket prikupili 89 dolara i 63 centa za čišćenje minskih polja u Hrvatskoj.

Učenici su o ovom problemu saznali dok su učili o dobitnicima Nobelove nagrade za mir. Jedna od njih je britanska aktivistica Jody Williams, koja je prije desetak godina bila angažirana na projektima razminiravanja u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Svota koju su prikupili učenici iz New Hampshirea u Hrvatsku će stići s američkim ženskim zborom Voices from the Heart, koji u srpnju odlazi na turneju po Hrvatskoj i Sloveniji.

Članice zbora same plaćaju svoj put i donirale su i vlastiti novac kako bi sudjelovale u akciji 'Posvojite minsko polje', koja financira projekte razminiravanja – piše list Portsmouth Herald News.

******

Dnevnik New York Sun piše o kritici koju je predsjedničkim kandidatima iz obje glavne američke stranke uputio gradonačelnik New Yorka, Michael Bloomberg, prilikom svog posjeta tvrtki Google u Kaliforniji.

Michael Bloomberg je sinoć objavio da više nije republikanac već da se smatra 'neovisnim', izvanstranačkim političarem, što je pojačalo spekulacije da se i on sljedeće godine planira natjecati za predsjednički položaj.

Uglavnom, Bloomber je rekao da su demokratski i republikanski kandidati do sada ponudili 'plitke i uprošćene' recepte za izlazak iz postojećih problema, a da im tisak nije postavljao izazovna i teška pitanja. 'Televizijske debate predsjedničkih kandidata bile su gubitak vremena' – smatra Bloomberg.

On tvrdi da predsjednički kandidati uglavnom iskorištavaju strah od terorizma, a da ignoriraju probleme poput imigracije, te lošeg stanja u zdravstvu i školstvu. Newyorški je gradonačelnik dodao da 'političari u Washingtonu samo nešto petljaju, dok situacija u Americi postaje sve teža'.

Međutim, na izravni upit planira li se on kandidirati za predsjednika, Michael Bloomberg je odgovorio niječno, rekavši da mu je sljedeći interes – filantropski rad. 'Dosta mi je politike' – zaključio je newyorški gradonačelnik.

XS
SM
MD
LG