Linkovi

Newyorški gradonačelnik Michael Bloomberg više nije republikanac


Gradonačelnik New York Cityja Michael Blumberg odlučio je napustiti Republikansku stranku te sada preuzima 'neovisni' stranački identitet. Bloomberg je rekao da su nakon ove odluke 'njegovi politički pogledi u potpunom skladu s politikom koju provodi vodeći New York City'.

Već neko se vrijeme spekulira da se newyorški gradonačelnik možda planira natjecati na predsjedničkim izborima sljedeće godine, kao neovisni kandidat. Međutim, Bloomberg je i jučer izjavio da su njegovi planovi za sada nepromijenjeni.

Michael Bloomberg je prije nego što je postao gradonačelnik New Yorka bio vrlo uspješan poslovni čovjek. Njegovi medijski projekti donijeli su mu zaradu koja se procjenjuje na više milijardi dolara.

Neposredno prije kampanje za gradonačelnika, 2001. godine, Bloomberg je 'prestao' biti demokrat te je prešao republikancima – koje je, kako vidimo, sad napustio.

Ako se on upusti u predsjedničku kampanju, savezna država New York imat će prominentne kandidate svih stranačkih usmjerenja – demokratkinju Hillary Clinton, republikanca Rudyja Giulianija te neovisnog kandidata Michaela Bloomberga.

XS
SM
MD
LG