Linkovi

Cho pred kamerom prijetio napadom


Američka televizijska mreža NBC objavila je da je zaprimila paket s materijalima koji je, kako izgleda, uputio izvršitelj masakra na sveučilištu Virginia Tech prije nego što je krenuo u smrtonosni pohod. U paketu predanom FBI-u nalaze se fotografije, crteži, pisani materijali i video zapisi. Na koverti je udaren pečat s otisnutim vremenom od 9 sati i jedna minuta u ponedjeljak, što je bilo između dvije pucnjave na sveučilištu Virgina Tech.

Na video snimci napadač Cho Seung-hui govori u prošlom vremenu kazavši: Kad je došlo vrijeme, ja sam to učinio. Među priloženim fotografijama ima i onih na kojima napadač pozira s pištoljima koje je usmjerio prema kameri . Vlasti vjeruju da je Cho ubio dvoje ljudi i studentskom domu prije nego je ušao u zgradu s predavaonicama gdje je usmrtio još 30 osoba.

Načelnik policije na sveučilištu Virginia Tech, Wendell Flinchum, izjavio je da je Cho bio pod istragom zato što je uznemirivao dvije studentice 2005. godine. Iste je godine u prosincu bio primljen u privatnu zdravstvenu instituciju za poremećaje u mentalnom zdravlju nakon što je jedan njegov poznanik prijavio da bi Cho mogao biti suicidalan.

XS
SM
MD
LG