Linkovi

Internetska stranica Klinike Mayo


Današnja 'Web stranica tjedna' nudi širok raspon informacija o zdravlju i bolesti, iz jedne od najpoznatijih medicinskih ustanova u svijetu.

MayoClinic.com je besplatna i svima dostupna web stranica, na kojoj Klinika Mayo pruža različite zdravstvene informacije, kao i savjete za održavanje zdravog načina življenja, odnosno naputke za bolje razumijevanje bolesti i medicinskih poremećaja.

Tako kaže urednik ove web stranice dr. Brooks Edwards. Na adresi MayoClinic.com korisnik može naći podatke o bolestima koje pogađaju bilo njega ili nekoga iz njegove obitelji.

Također, postoji i dijagnostičko pomagalo za slučajeve kada znate da nešto nije u redu, ali ne znate u čemu je problem. "Pretraživač simptoma je vrlo popularni dio naše web stranice. Korisniku se pruža mogućnost da, odgovarajući na čitav niz dijagnostičkih pitanja, suzi izbor između mogućih problema. To nije pravo postavljanje dijagnoze, ali, na temelju odgovora na postavljena pitanja, pruža im se raznolik izbor informacija o mogućim uzrocima njihovih simptoma".

U najmanju ruku, pretraživač simptoma korisnika može naputiti da ode liječniku. Očito je da niti web stranica MayoClinic.com, niti bilo koja druga web stranica ne može biti nadomjestak za pravog, živog liječnika, ali – kao što kaže dr. Edwards – informirani pacijent je mnogo bolji pacijent. No, ovu web stranicu ne treba posjećivati samo ako ste bolesni; ona, isto tako, nudi i razna pomagala za promicanje i održavanje zdravlja. "Web stranica nudi i Centar za zdravo življenje, koji obuhvaća virtuelne centre za tjelovježbu, za prehranu, te za stres i radne uvjete. Svi ti centri pružaju sve u rasponu od savjeta za održavanje dobre tjelesne kondicije, pa do recepata za zdravije kolače".

Sve to, kao i poseban dio za pitanja i odgovore i još mnogoštošta drugoga nalazi se na web stranici MayoClinic.com.

XS
SM
MD
LG