Linkovi

Wall Street Journal o 'hrvatskim majstorima medijske manipulacije'


Dnevnik Wall Street Journal objavio je uvodnik pod naslovom 'Hrvatski majstori medijske manipulacije' u kojem se navodi:

'Šteta je što Europska unija ne prevodi svoja izvješća o zemljama kandidatima na njihove jezike. Budući da je izvješće o Hrvatskoj objavljeno jedino na engleskom jeziku, građani Hrvatske' – piše Wall Street Journal – 'nisu upoznati s njegovim potpunim sadržajem'. Hrvatski majstori medijskog 'spina' – a tu newyorški dnevnik izdvaja premijera Ivu Sanadera – odlučili su izdvojiti iz europskog izvješća jedino opća mjesta, gdje se govori o 'napretku u provedbi reformi'.

Wall Street Journal u jučerašnjem izdanju piše da je izvješće Europske unije znatno kritičnije prema vladi Ive Sanadera. Evo nekih navoda iz izvješća EU koje navodi newyorški dnevnik:

'Vlada ne posjeduje strategiju za izvođenje reformi'.

'Ne postoje jasna zakonska pravila o izbornom procesu kao niti o formiranju vlasti na lokalnoj razini'.

'Trebat će proći izvjesno vrijeme da Hrvatska ima neovisno, objektivno, transparentno i efikasno sudstvo.'

'Nisu kažnjeni mnogi slučajevi korupcije'.

'Mnogi Hrvati možda i ne bi pročitali ovo izvješće – čak da je i na hrvatskom jeziku' – piše Wall Street Journal. 'No, kada bi njihovi političari bili svjesni da je izvješće objavljeno i na hrvatskom jeziku, možda bi bili oprezniji u manipuliranju činjenicama' – zaključuje newyorški dnevnik.

XS
SM
MD
LG