Linkovi

Dodijeljene godišnje nagrade Udruge bluegrass glazbe


Sedamnaesta po redu godisnja konferencija Medjunarodne udruge bluegrass glazbe nedavno je odrzana u Nashvilleu, u drzavi Tennessee.

Ovogodisnja dodjelea nagrada Udruge bluegrass glazbe bila je vrlo uspjesna za sastav Grascals. Prosle je godine taj sastav odnio nagradu za mladu nadu godine, dok je ove pocascen naslovm najboljeg izvodjaca. Medjutim najveci dobitinik veceri bio je pjevac Tim O’Brien. Prvo je njegova skladba pod naslovom “Look down that Lonesome Road” proglasena pjesmom godine, a onda se nesto kasnije morao vratiti na pozornicu da bi primio nagradu za najboljeg muskog pjevaca.

Prosle je godine Tim O’Brien objavio dva odlicna albuma, “Cornbread Nation” I “Fiddler’s Green”, na kojem se nalazi I nova verzija skladbe Gordona Lightfoota “Early Morning Rain”, gdje do izrazaja dolazi Timov prekrasni tenor.

Tijekom dodjele nagrada Doyle Lawson I sastav Qucksilver izveli su pjesmu “Sadie’s Got a New Dres On”. Takodjer, sastav je dobio, po sesti put, nagradu za najbolji pjevacki sastav, a I za album “He Lives in Me” dodjeljena im je nagrada za najbolju gospel izvedbu.

Medju nagradama koje su se najvise iscekivale bila je ona za najbolju pjevacicu godine. U konkurenciji su bili Dale Ann Bradley, Sonya Isaacs, Allison Krauss I Rhonda Vincent.

Tako je titulu najbolje bluegrass pjevacice po sedmi put odnijela Rhonda Vincent. Inace Medjuanrodne nagrade bluegrass glazbe dodjeljuju, profesionalci, clanovi bluegrass udruge za promidzbu bluegrass glazbe. Voditelj priredbe bio je Marty Stewart, koji je otpoceo svoju profesionalnu karijeru s 12 godina kao svirac mandoline, u sastavu pionira bluegrassa Lestera Flatta. Jedan od vrhunaca veceri bio je Martyev zajednicki nastup s jos jednim pionirom te vrste glazbe, Bobbyem Osborneom.

XS
SM
MD
LG