Linkovi

Republikanci diskvalificirali vlastitog kandidata za Kongres, zbog prijetnje useljenicima


Čelništvo Republikanske stranke u južnoj Kaliforniji povuklo je svoju podršku kandidatu ove stranke čiji je izborni stožer na adrese oko 14 tisuća useljenika poslao pismo u kojem se kaže da 'useljenicima nije dopušteno glasati' na izborima koji se održavaju 7. studenog.

Pismo ovog sadržaja, na španjolskom jeziku, primili su uglavnom građani koji su se u Sjedinjene Države doselili iz Meksika i drugih zemalja Južne Amerike.

Istraživanja javnog mnijenja pokazuju da Amerikanci hispaničkog podrijetla uglavnom podržavaju Demokratsku stranku.

Scott Baugh, čelnik lokalnog ogranka Republikanske stranke u okrugu Orange, u blizini Los Angelesa, izjavio je da je njegova stranka pozvala Tan Nguyena, kandidata za Zastupnički dom, da odustane od svoje kandidature.

Tan Nguyen – i sam useljenik iz Vijetnama – priznao je da je jedan od njegovih suradnika poslao pismo prijetećeg sadržaja, no tvrdi da on toga nije bio svjestan. Tan Nguyen je izjavio da je odmah otpustio svog suradnika te da surađuje s istragom.

Republikanac Tan Nguyen istakao se svom anti-imigracijskom platformom te je protivnik Lorette Sanchez, članice Zastupničkog doma, koja je demokratkinja.

U južnoj Kaliforniji posebno je izražen problem ilegalne imigracije. U Sjedinjenim Državama živi između 11 i 12 milijuna ilegalnih useljenika. Stranci koji su ilegalno ušli u zemlju i nemaju američko državljanstvo nemaju pravo glasa, dok glasati, naravno, mogu naturalizirani američki državljani, podrijetlom iz inozemstva.

XS
SM
MD
LG