Linkovi

Bivši kongresnik Mark Foley - alkoholičar?


Američki kongresmen Mark Foley odlučio se početi liječiti protiv ovisnosti o alkoholu i već je stigao u jedan rehabilitacijski centar na Floridi.

O ovom je političaru iz Republikanske stranke posljednjih dana bilo dosta govora zbog toga što se otkrilo da je dječacima koji su u kongresu uposleni kao praktikanti-kuriri slao tekst-poruke seksualnog sadržaja.

Foley je prije dva dana podnio ostavku, a slučaj je počeo istraživati Savezni istražni ured FBI. Predsjedatelj Zastupničkog doma Kongresa Dennis Hastert zatražio je da slučaj istraži i Ministarstvo pravosuđa.

52-godišnji Mark Foley, koji je član Zastupničkog doma 12 godina, podnio je ostavku u petak, nakon što je jedna televizijska mreža objavila vijest o njegovom neprimjerenom odnosu prema nekim od oko stotinu praktikanata-kurira, koji imaju između 16 i 17 godina, i koji na dobrovoljnoj bazi godinu dana služe u Kongresu Sjedinjenih Država.

Mark Foley je inače u Kongresu bio najpoznatiji po svom angažmanu za izglasavanje strožih zakona protiv pedofilije i drugih oblika seksualnog zlostavljanja djece i maloljetnih osoba.

Skandal se dogodio pet tjedana prije izbora za Kongres. Republikanska stranka, čiji je Mark Foley član, u opasnosti je da izgubi većinu u jednom, a možda i oba doma Kongresa.

XS
SM
MD
LG