Linkovi

Quarterback Cincinnati Bengalsa ponovo zaigrao, nakon što su mu presađeni ligamenti poginule djevojke


Carson Palmer, quarterback je Cincinnati Bengalsa, ekipe američkog profesionalnog nogometa. Palmer se trijumfalno vratio na teren nakon osam mjeseci oporavka od teške ozljede za koju su svi mislili da predstavlja kraj njegove karijere.

44-godišnja Julie deRossi oduvijek je bila avanturističkog duha, voljela se utrkivati automobilima, a hobi joj je bio i ronjenje. Jedne noći prije dvije godine pijani vozač udario je u njezin automobil brzinom od 160 kilometara na sat. On je prošao bez težih ozljeda, a Julie je poginula.

Njena obitelj odlučila je donirati njezine organe koji su presađeni u 35 ljudi. Dio tkiva, točnije ligamenti, ugrađeni su u koljeno Carsona Palmera. Članovi njene obitelji postali su navijači Cincinnati Bengalsa i vjeruju da njen duh sada živi na nogometnom terenu. Kako kažu, nadaju se da će Julie putem Carsona Palmera zaigrati i u SuperBowlu.

Carson Palmer je tako dobio drugu priliku u američkom nogometu, poklon za koji se nada da će ga biti u prilici vratiti. Naime, nakon ovog iskustva i sam je postao donator organa.

XS
SM
MD
LG