Linkovi

Ishod stranačkih izbora u Connecticutu pokazat će jesu li Amerikanci voljni 'kazniti' političare koji su podržali rat u Iraku


Na američkoj političkoj sceni s neizvjesnošću se očekuje rezultat današnjih stranačkih izbora u saveznoj državi Connecticut, gdje demokratskog senatora Joa Liebermana očekuje ozbiljan izazov od razmjerno anonimnog, ali imućnog biznismena Neda Lamonta.

Ishod je važan zbog toga što će on pokazati kakvo je stajalište glasača prema američkom angažmanu u Iraku. Joe Liebermana mnogi demokratski glasači kritiziraju zbog njegove podrške Bijeloj kući, u vezi s Irakom.

Ukoliko Lieberman večeras izgubi na stranačkim izborima njegove Demokratske stranke to bi moglo značiti da će Irak biti vjerojatno središnja tema izbora za Kongres u studenom.

Nekoliko anketa pokazuje da Liebermanov protivnik, Ned Lamont ima neznatnu prednost te da bi on u Connecticutu mogao biti kandidat demokrata za Senat, na izborima u studenom.

Podsjetimo, prije šest godina, Joe Lieberman je bio dopredsjednički kandidat demokrata, uz Ala Gorea, koji je bio predsjednički kandidat.

XS
SM
MD
LG