Linkovi

Predstavljen amblem svjetskog nogometnog prvenstva koje će se 2010. održati u Južnoafričkoj Republici


U petak je u Berlinu predstavljen službeni amblem sljedećeg svjetskog nogometnog prvenstva koji će se 2010 godine održati u Južnoafričkoj Republici.

Amblem Svjetskog nogometnog prvenstva 2010 godine predstavlja apstraktna silueta nogometaša koji udara loptu škaricama. Na dnu je naslov South Africa 2010, a u donjem desnom uglu piše FIFA World Cup. Amblem je u bojama južnoafričke zastave, plave, zelene, crvene, žute, crne i bijele.

Predsjednik Južnoafričke Republike Thabo Mbeki rekao je da domaćinstvo najvažnijeg događaja svjetskog nogometa predstavlja 'svjetionik nade koji će ostaviti utisak na svijet i pomoći izgradnji bolje budućnosti njegove zemlje.

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Kofi Annan je rekao da je 'nogomet u svjetskim razmjerima možda univerzalniji i od samih samih Ujedinjenih naroda', obzirom da Svjetska nogometna federacija FIFA ima 207 članica, a Ujedinjeni narodi – 192 člana. "Nogometno svjetsko prvenstvo je priredba koja ilustrira korisnost povezivanja ljudi i država. Sve više i više igrača nastupa u u inozemstvu, što donosi nove vrste razmišljanja i igranja. Zahvaljujući toj razmjeni svi dobivaju" - rekao je Kofi Annan.

Predsjednik FIFE Sepp Blatter kaže da nogomet, zahvaljujući svojoj popularnosti, preuzima odgovornost za razvoj društva, te da je stoga vrlo važno što će domaćin sljedećeg svjetskog prvenstva biti Južnoafrička Republika. Sepp Blatter se jako zalagao za održavanje svjetskog prvenstva po prvi put u Africi, i izrazio je uvjerenje da će Južnoafrička Republika biti spremna za organizaciju tog velikog događaja.

XS
SM
MD
LG