Linkovi

Super Bowl: sportski spektakl koji se ne propušta


U nedjelju ćemo svjedočiti najvećem sportskom dogadjaju u Americi – Super Bowlu – odnosno finalu američkog nogometa u kojem se sastaju Seattle Seahawks i Pittsburgfh Steelers.

Detroit, gdje će se igrati Super Bowl, sav je u znaku tog velikog sportskog dogadjaja, a ono što se ne vidi zapravo zadaje najveće muke organizatoru. Osiguranje. Sigurnosne mjere nisu više tako primjetne kakve su bile prije pet godina, odnosno nakon terorističkih napada na Ameriku, ali ogroman broj posjetitelja zasigurno će se sretati s dugačkim redovima i ograničenjima. Očekuje se 67 tisuća gledatelja na utakmici, a njih će osiguravati 10 tisuća policajaca, koristit će se najnovija tehnologija, borbeni zrakoplovi će biti spremni, isto kao i Nacionalna garda.

Ne zaboravimo i veliki business tijekom Super Bowla, jer to je marketinški dogadjaj godine, pa velike kompanije prave posebne reklame za taj dan…Tako je Pizza Hut odabrao Jessicu Simpson za svoju promidžbu. Pepsi će imati 20-tu reklamu za redom na Super Bowlu, a promotor je P. Diddy. Super Bowl će na televiziji vidjeti 130 milijuna Amerikanaca, a u svijetu - blizu milijardu ljudi. Prosječna cijena na poluminutnu reklamu je dva i pol milijuna dolara.

XS
SM
MD
LG