Linkovi

Uvodi se efikasniji sustav izdavanja ulaznih viza i pregled putnika koji ulaze u SAD


Dva visoka američka dužnosnika najavila su danas nove mjere koje bi trebale poboljšati mjere sigurnosti vezane uz ulazak stranih državljana u Sjedinjene Države, dok bi se istovremeno djelotvornije obavljao pregled osoba koje posjećuju Ameriku.

Državna tajnica Condoleezza Rice rekla je kako će ovako poboljšana procedura koristiti novu informacijsku tehnologiju, kako bi proces izdavanja viza i sigurnosna provjera bili kvalitetniji.

Ministar za domovinsku sigurnost Michael Chertoff izjavio je da će se u pograničnim mjestima strancima koji često dolaze u Ameriku izdavati posebne putovničke biometrijske kartice.

Državna tajnica Rice je rekla da će se po novim propisima studentske vize izdavati i do 120 dana prije početka školske godine, umjesto dosadašnjih devedeset dana, a studenti će moći ući u zemlju 45 dana prije početka studija, umjesto 30 koliko je bilo dosad.

Među mjerama za ubrzavanje izdavanja viza za posjetitelje koji u Sjedinjene Države dolaze poslovno, nalazi se i program u kojem će moći sudjelovati strana poduzeća koja će moći unaprijed prijaviti svoje uposlenike za brzo procesuiranje prijava za vize.

XS
SM
MD
LG