Linkovi

NYT: Powell ne vidi ništa pogrešno u prisluškivanju


O odluci predsjednika Busha da autorizira prisluškivanje američkih državljana u sklopu borbe protiv terorizma svoje je mišljenje iznio i bivši američki državni tajnik Colin Powell. Kako piše New York Times, Powell je rekao da predsjedniku Bushu ne bi bilo teško odobiti nalog od posebnog suda, ali on ne vidi ništa pogrešno u predsjednikovoj odluci da osobno odobri prisluškivanje. Upitan bi li trebalo nastaviti takvu praksu Powell je odgovorio potvrdno.

Tijekom intervjua za televiziju ABC Powell je upitan i o situaciji u Iraku. Bivši američki državni tajnik izjavio je da nije siguran bi li se založio za rat s Irakom da je znao kako Irak ne raspolaže zalihama zabranjenih oružja. Powell očekuje stalno smanjenje broja američkih vojnika u Iraku u nadolazećoj godini zato što bi bilo teško zadržati sadašnju razinu nazočnosti američkih snaga u Iraku te zato što bi napori na obuci Iračana trebali biti uspješni. Glavna bojazan Colina Powella za situaciju u Iraku jest sve više poluneovisnih paravojnih snaga odanih frakcijama unutar iračke vojske, stoji u New York Timesu.

Christian Science Monitor izvještava kako američki trgovci gaje velike nade da će danas, dan nakon Božića, ostvariti veliki promet. Trgovine, naime, tradicionalno nude velike popuste nakon Božića. Za mnoge trgovce 26. prosinca je logistički gledano jedan od najgorih dana u godini jer imate kupce koji vraćaju robu, druge koji tragaju za popustom i one koji naplaćuju poklon bonove. Kako piše Christian Science Monitor, trgovci vole poslovanje s poklon bonovima zato što kupci često kupe više od vrijednosti koju su dobili.

XS
SM
MD
LG